Hur mycket pengar kan du spara per år med solpaneler/solceller?

Vill du få miljövänlig el där du dessutom kan spara in pengar? Då kan solenergi vara något för dig. Solenergi har länge varit mycket populärt och uppskattat tack vare de låga kostnaderna, men även för att det är ett snällare sätt att få elektricitet till bostaden.

Solceller är ett miljövänligt sätt att producera din egen el och spara pengar. När du inte producerar din egen el betalar du för din elkonsumtion till elföretagen och elhandlare. Egen produktion av el innebär att du kan spara pengar på din elfaktura genom att använda den el som du själv producerar och sälja resten av elen som du inte använder. Det finns även möjligheter att spara överskottsel i batterier.

  • Rot-avdrag vid installation av solceller
  • Grönt avdrag på 15% av kostnad för arbete och material vid installation av nätanslutet solcellssystem
  • Solpaneler som genererar mer el än huset använder i den stunden säljer överskottet av el

Potentiella besparingar med solceller i Dalarna

Tack vare solcellers tekniska utveckling har solpaneler blivit billigare och mer effektiva. Du som elproducent kan spara pengar på dina elkostnader redan första året när du investerar i solceller. Hur mycket du sparar beror på ett antal faktorer såsom soltimmarna i din region, läge på solpanelerna etc. Boka ett gratis hembesök med oss och så får du rådgivning och tips.

  • Dina besparingar sker genom att du genererar löpande intäkter efter att du installerat solcellerna
  • Dels sparar du pengar genom att använda den el som du själv producerar och dels får du tillbaka en viss andel av pengarna genom att sälja överskottselen
  • Du får även en skattereduktion på 60 öre/kWh för all överskottsel som du matar in till elnätet
  • Det finns med andra ord ett flertal sätt på att spara pengar på med solceller

Bidrag och skatteavdrag med solceller

Som villaägare kan du utnyttja ROT-avdraget för din solcellsinvestering. Avdraget är 30 % av arbetskostnaderna. För att kunna nyttja ROT-avdraget måste du stå som ägare till fastigheten som du vill installera solceller på. Från och med 2021 ger skatteverket även ett avdrag på 15% av arbete- och materialkostnader vid installation av solcellssystem. Väljer man att investera i system som lagrar egenproducerad elenergi, finns också möjlighet att få ett avdrag på 50% av totalkostnaden.


Att investera i solpaneler är bra för miljön

Solceller är en klok investering inte bara för din plånbok utan även för miljön. Det vanligaste sättet att räkna på solelens minskning av utsläpp är att jämföra den med elen som solelen ersätter. Istället för att använda sig av el som kommer från fossila bränslen eller kärnkraft använder du en förnybar energi som inte tär på jordens resurser. Med den "rena" energin från solel kan du känna dig nöjd med att du hjälper till att ta ett steg mot en mer hållbar värld.

Välkommen att kontakta oss för mer information om solceller i Dalarna

Vi erbjuder gratis konsultation och offert till privatpersoner i Dalarnas län. Skriv in till oss via kontaktformuläret här på hemsidan, så återkopplar vi med snabb och trevlig service.

Boka gratis hembesök där vi kan svara på dina frågor som solceller!

Behöver du rådgivning kring solceller till ditt hus i Dalarna? Vi på Dalarna Solcellsmontage kan vägleda dig genom hela processen. Kontakta oss genom formuläret så hör vi av oss snarast för att besvara dina frågor och funderingar.